Oct 10, 2019
Datathon, és un mot creat a partir de les paraules “data” (dada) i “marató”; nom de les activitats presencials per crear, modificar i/o analitzar dades. Durant la FESC 2019 organitzem un datató amb la tematica “Dret a la ciutat, resistint als desnonaments.” Amb aquesta datató volem oferir un espai de co-creació per les persones interessades tant amb anàlisi de dades com els moviments socials pel dret a la ciutat. Durant aquesta datató, treballarem amb les dades de la resistència als desnonaments i buscarem altres dades per:
La datató està obert a tothom, hi haurà tasques tant per al públic no-tècnic com el públic desenvolupador o científic de dades. Específicament necessitem persones familiaritzades amb l’activisme per a dret a l’habitatge. No és imprescindible però està suggerit que els participants portin els seus portàtils.
L’activitat durarà 3 hores en total:
La participació a les últimes 2 hores de l’activitat serà flexible segons les tasques acordades pels participants.
Us agraïm si podeu confirmar l’assistència omplint aquest formulari. Abans de l’activitat us passarem tota la informació i les dades pertinents.
Durant la datató analitzarem dues fonts principals. Les convocatòries d’aturar desnonaments del canal de Telegram, DesnonamentsBCN i les de la pàgina de web de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca), específicament els arxius de Stop Desnonaments.
La informació inclou l’adreça del desnonament, l’hora de la convocatòria, l’entitat que convoca. Les dades de la PAH a més inclouen el motiu del desnonament, el demandant i la resolució de la convocatòria.
Per millorar les dades i ajudar amb l’anàlisi, primer de tot vam afegir coordenades a un 98 per cent de les convocatòries. A més vam relacionar les dues fonts, juntant les convocatòries duplicades.
Podeu descarregar les dades, des de la plataforma DADESS (dades de l’economia social i solidaria) aquí.
Entre l’1 de gener del 2018 i el 18 d’octubre del 2019:
Amb la datató primer de tot volem explotar tota la informació d’aquest conjunt de dades, per exemple la informació geogràfica. Un altre objectiu general és relacionar i comparar aquesta informació amb altres fonts, com les dades del Consejo General de Poder Judicial d’Espanya, i qualsevol altres dades socioeconòmiques de la ciutat.
Depenent de les contribucions i altres suggeriments durant la datató, ens agradaria publicar els resultats a la web.