Dec 14, 2023

Tanquem l’acompanyament les entitats Lleida pels Refugiats i Sàhara Ponent


Moments de acompanyament

Des de Col·lectivaT, acabem l’any tancant un procés d’acompanyament a Lleida pels Refugiats i Sàhara Ponent, dues associacions agrupades sota la Coordinadora de Lleida compromeses amb el territori i la defensa dels drets humans, especialment de les persones refugiades i d’origen migrant. El procés, que vam començar el curs passat, ha consistit en dissenyar una Planificació Estratègica Organitzacional per a cadascuna de les associacions lleidetanes amb l‘objectiu de consolidar la seva estructura i funcionament intern.

Com en tots els processos d’acompanyament i assessorament que duem a terme des de Col·lectivaT, la metodologia de treball que hem utilitzat es basa en la participació activa de les membres de les entitats per poder crear col·lectivament pautes estratègiques de cara al futur. Des d’aquest punt de partida i fins el final del procés, apliquem la mirada feminista, antiracista i de drets humans, un exercici que ens ajuda a revisar i qüestionar els plantejaments previs i reformular el que considerem necessari. Per traçar aquest full de ruta amb cadascuna de les entitats, hem definit la seva missió, visió i valors i hem concretat els diferents eixos i objectius estratègics i les principals línies d’acció a cinc anys vista.

Una vegada més, en aquest projecte hem comptat amb la nostra principal col·laboradora, Montse López Amat, llicenciada en Dret a la Universitat de Barcelona i Màster en Desenvolupament Internacional a la Universitat Politècnica de Catalunya. López té una llarga trajectòria en aquest camp com a consultora i coordinadora de projectes socioeducatius, formadora i dissenyadora de materials pedagògics i facilitadora de processos de planificació estratègica organitzacional.

Estem molt satisfetes del camí recorregut amb dues entitats referents en la lluita antirracista i anticolonial, que desenvolupen la seva activitat entre Catalunya i el territori ocupat del Sàhara Occidental. Des de Col·lectivaT considerem que és imprescindible compartir valors i principis amb les organitzacions amb qui treballem. Partir d’unes bases comunes per enfortir-nos, aprendre mútuament i poder continuar lluitant plegades per un món més just.

Sobre la nostra col·laboradora

Montse López Amat és llicenciada en Dret a la Universitat de Barcelona i Màster en Desenvolupament Internacional a la Universitat Politècnica de Catalunya. És consultora i coordinadora de projectes socioeducatius, formadora i dissenyadora de materials pedagògics i facilitadora de processos de planificació estratègica organitzacional. Entre altres, ha col·laborat amb la Coordinadora d’ONGDs de Lleida i altres moviments solidaris, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Rubí, l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, l’Ajuntament de Tarragona i LaFede.cat. Va ser cooperant internacional en una organització a Chiapas (Mèxic) primer com a formadora a grups de dones i joves i coordinadora, iniciant la ruta de planificació estratègica, i després com avaluadora. Es va iniciar en aquest sector com a part de l’equip de Formació de SETEM-Catalunya.