Feb 13, 2024

Marató Lingüística Awal per promoure la presència de l’amazic a l’espai digital


Convocada a Marató Lingüística Awal

El proper dissabte 17 de febrer, organitzem la Marató Lingüística Awal, un espai per recollir dades escrites i orals en la llengua amaziga i promoure la seva presència a l’àmbit digital. L’activitat, que tindrà lloc d’11:00 a 20:00h a la seu d’El CIEMEN (c/ Rocafort, 242 bis, 2n, Barcelona), és la primera que s’organitza per promoure la creació d’eines digitals de codi obert en amazic i forma part del projecte Awal liderat per El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN), Col·lectivaT i la Casa Amaziga de Catalunya.

La trobada va dirigida a persones amazigoparlants de tots els gèneres, edats i variants dialectals per fer un intensiu de traduccions i gravacions de forma col·lectiva. Durant la marató, les assistents hauran de traduir frases curtes des de/a l’amazic, validar traduccions d’altres persones i enregistrar la seva veu per contribuir a augmentar les dades de parla. Per a participar-hi, les col·laboradores hauran de portar el seu telèfon intel·ligent o ordinador portàtil i connectar-se al web d’Awal i Common Voice on quedaran totes les aportacions enregistrades. Les instruccions per registrar-se i contribuir al projecte estan explicades al mateix web i amb més detall en un vídeo explicatiu.

En tot moment oferirem suport lingüístic per resoldre els dubtes que sorgeixin amb l’amazic, per les diferències entre el llenguatge quotidià i l’estandaritzat. També rebran assistència tècnica les persones que no estan tan familiaritzades amb les eines digitals, tot contribuint a pal·liar les desigualtats pròpies de la bretxa digital. Les persones que no puguin assistir a l’esdeveniment podran fer les seves contribucions des de casa i unir-se virtualment a la trobada. Durant el dia, obrirem un espai virtual de consultes, per a preguntar qualsevol dubte que els sorgeixi i compartir amb altres col·laboradores.

La iniciativa és una gran oportunitat per construir comunitat, millorar les habilitats lingüístiques de les assistents i fer un impacte significatiu en la presència digital de l’amazic. Us animem a totes les amazigoparlants a participar de la jornada i el projecte, compartir el vostre progrés i sumar-vos al moviment!

Apunteu-vos a l’esdeveniment i seguiu totes les novetats d’Awal a través de les xarxes socials de Twitter, Instagram, Facebook i Telegram.